8 manieren om huidveroudering te vertragen

24 augustus 2022

8 manieren om huidveroudering te vertragen

8x wat je kunt doen om huidveroudering te voorkomen

Zo houd je jouw huid jong: 8 dingen die je kunt doen om jouw huid zo jong mogelijk te laten blijven. Een jonge huid hebben en behouden, dat willen we natuurlijk allemaal. Daarom in deze blog 8 dingen die je moet doen of juist moet laten om jouw jonge huid zo lang mogelijk te behouden.

It's a fact

Helaas, we kunnen er niet omheen: huidveroudering is een feit en niemand van ons komt er onder uit. Natuurlijk kun je er met de juiste huidverzorging wel voor zorgen dat jouw huid haar jonge uitstraling behoudt. Daarnaast zijn er ook altijd externe factoren die jouw huid kunnen verouderen en waar je rekening mee kunt houden

We geven je vandaag 8 dingen die je kunt doen of laten om het huidverouderingsproces zo soepel mogelijk te laten verlopen:

1. Bescherm je huid iedere dag tegen de zon.

Als je ons al een tijdje volgt heb je het vast al eens gelezen: de zon en haar schadelijke UV-stralen hebben een enorme invloed op het huidverouderingsproces. Deze UV-stralen kun je opdelen in UVA en UVB stralen, beide hebben een verschillend maar schadelijk effect op de huid. Ben je even in de zon geweest en ben je verbrand? Dan is dat het gevolg van UVB straling. UVA straling is daarentegen zo sterk dat het je DNA kan aantasten.

Verbranding is een gevolg dat direct zichtbaar is maar de UV-stralen van de zon kunnen ook schade aanrichten op de lange termijn. Het kan zorgen voor een doffe huid met een ongelijkmatige teint. Je huid kan droger worden en dat maakt dat droogtelijntjes zich vormen. Tel daar de pigmentatie bij op en je ziet er gelijk een aantal jaar ouder uit. 

Collageen en elastine zijn als het ware de bouwstoffen voor jouw huid en zorgen voor elasticiteit en stevigheid. De zon breekt deze bouwstoffen vroegtijdig af waardoor rimpels en fijne lijntjes onnodig vroeg ontstaan. Naast het afbreken van collageen en elastine kan de zon ook het hyaluronzuurgehalte van jouw huid verminderen. Dat leidt weer tot een dunnere en kwetsbaardere huid.

Het mag dus duidelijk zijn dat wanneer je zorgt voor een goede zonbescherming je al heel wat onnodige schade aan je huid kunt voorkomen en daarmee dus ook een oud uitziende huid! Heb je een goede SPF nodig? Kijk dan eens in onze webshop, daar vind je onze favoriete zonbescherming.

zonbescherming tegen huidveroudering

2. Stop met fronsen!

Wat? Ja, echt! Bedenk maar eens hoeveel tijd je alleen al geconcentreerd naar een beeldscherm kijkt of dat nou het computerscherm is op je werk, je telefoonscherm terwijl je door Instagram scrollt of wanneer je je favoriete serie op een televisiescherm kijkt. Je gezichtsuitdrukking is vaak automatisch gespannen en dat helpt niet mee als je rimpelvorming wilt voorkomen.

Hoe stop ik hier dan mee? We snappen het heus wel, die gespannen gezichtsuitdrukking verschijnt veelal automatisch en hebben we niet altijd in de hand. Probeer gewoon af en toe eens bewust te worden van de spanning in je gezicht en het loslaten daarvan.

Vind je dat lastig maar wil je er wel serieus mee aan de slag? Start dan eens met een regelmatig rondje 'facial yoga'. Je ontspant je gezichtsspieren en helpt zo rimpelvorming te voorkomen. 

Bekijk de video hieronder voor een how to! 


3. Zorg voor voldoende slaap

Je hebt het druk met werk, jonge kinderen en/of bent regelmatig te vinden op de dansvloer: dan schiet een goede nacht slaap er nog wel eens bij in. Toch is niet het voor niets een van de oudste en belangrijkste beauty secrets: slaap +/- 8 uur per nacht. Jouw lichaam én huid gebruiken de nacht om te herstellen en slaaptekort laat uiteindelijk gewoon haar tekenen zien op jouw gezicht in de vorm van rimpels, een doffe huid maar bijvoorbeeld ook donkere kringen onder je ogen.

Zorg voor een goede slaaproutine en hou die schermen buiten je slaapkamer. Het blauwe licht van je telefoonscherm geeft jouw brein het signaal dat we nog wakker moeten blijven en zorgt ervoor dat je minder snel en minder goed in slaap valt. Lees eens een boek in plaats van dat laatste rondje Instagram of luister naar wat ontspannende muziek. Wedden dat je binnen no-time niet meer zonder die 8 uur per nacht kunt?

4. Eet gezond om huidveroudering te voorkomen

Naast het inkorten van slaap is het een van de eerste dingen waar we afscheid van nemen wanneer we het druk hebben: een gezond eetpatroon. Wanneer je ongezond eet is dat snel terug te zien aan de kwaliteit van je huid. Dat kan zijn in de vorm van acne maar ongezond eten kan ook invloed hebben op vroegtijdige huidveroudering en de vorming van rimpels en fijne lijntjes. Zorg dus voor een gebalanceerd voedingsschema en drink voldoende water. En ja, je mag heus nog wel eens pizza, kebab of een hele reep chocolade naar binnen werken maar zorg dat het gezonde deel van je leefstijl de boventoon voert.

5. Stop met roken

Dat stoppen met roken moeilijk is hoef je ons niet te vertellen maar naast de schadelijke impact op je algehele gezondheid is roken ook een enorme huidverouderaar. Ken je oudere mensen om je heen die roken? Kijk dan eens naar de kwaliteit van hun huid, in de meeste gevallen zul je zien dat deze er veel ouder uitziet dan dat de persoon in kwestie is. Tijd om te stoppen dus! 

6. Drink niet te veel alcohol

Een wijntje op z'n tijd of een lekkere cocktail op die ene hippe rooftopbar. Ook wij houden wel van een feestje af en toe. Toch is het belangrijk om, ook als het gaat om het drinken van alcohol, je gezonde leefstijl de boventoon te laten voeren. Drink niet te veel en ook zeker niet te vaak, alcohol veroorzaakt of verergert roodheid en is een massive huidverouderaar.

7. Reinig je huid voor het slapen gaan

Het is niet voor niets een van de meest genoemde beauty tips onder beroemdheden en modellen: ga niet slapen met make-up. Reinigen doe je altijd in twee stappen: je verwijdert je make-up met een make-up verwijderaar en verwijdert met stap twee de overbleven make-up resten en overtollig talg. Op zoek naar een goede reiniging? Bekijk hier onze favoriete reinigers:

Sowieso is een goede huidverzorgingsroutine van belang wanneer je rimpels en fijne lijntjes wilt voorkomen. Weet je niet zo goed welke producten je het best kunt gebruiken of wil je advies over de producten die je op dit moment gebruikt? Plan dan een gratis huidanalyse bij een van onze huidexperts bij Coco's Luxury Beauty Bar in Antwerpen. We kijken dan tot in detail naar jouw huid en huidconditie en geven je uitgebreid advies over hoe je jouw huid het best kunt verzorgen. 


huidanalyse Antwerpen

8. Beweeg regelmatig

Bij een gezonde leefstijl hoort ook bewegen. En nee, je hoeft niet direct naar de sportschool te rennen voor een heftige Cross Fit training maar af en toe een lesje Pilates, Yoga of gewoon een lekkere wandeling in de buitenlucht (met SPF natuurlijk!) doen ook al wonderen. Het helpt voor de bloedtoevoer en geeft je die gezonde glow.

Dus, hoe kun je het huidverouderingsproces vertragen?

De conclusie? Je hebt 'm vast al begrepen: wil je jouw jonge huid behouden en zo jong mogelijk oud worden? Kies dan voor een algehele gezonde leefstijl in combinatie met een skincare routine geschikt voor jouw huid én een regelmatige behandeling bij jouw huidexpert. Wil je hier meer over weten of vind je het leuk om eens een uitgebreid en persoonlijk huidadvies op maat te ontvangen? Dan kun je het best eens een Discovery Treatment of gratis huidanalyse boeken in onze beautysalon in Antwerpen. 

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x