Dit doet Dry January voor je huid

17 januari 2023

Dit doet Dry January voor je huid

Dry January, wat is het ook alweer?

Eigenlijk behoeft Dry January geen introductie meer want deze alcohol vrije maand is inmiddels immens populair. Maar voor iedereen die er nog niet van heeft gehoord: Dry January staat voor de eerste maand van het nieuwe jaar waarin we massaal één maand stoppen met het drinken van alcohol. 

Waar komt Dry January vandaan?

Het startte ooit in Groot-Britannië met een aantal duizend deelnemers maar groeide al snel uit tot een landelijke campagne. Meer en meer mensen over de hele wereld zijn bezig met een gezonde leefstijl en het duurde dan ook niet lang voordat Dry January massaal werd overgenomen. 

Wat zijn de effecten van alcohol op je huid?

Dat je huid geen fan is van alcohol zal je niet verrassen. Onderzoek toonde aan dat het regelmatig drinken van alcohol kan zorgen voor weefselschade, een verminderde collageenproductie, vitaminetekort en een verstoring van ontstekingsreacties. Wat dat concreet betekent voor je huid?

  • Wallen

  • Meer zichtbare bloedvaten

  • Ingezakt gezicht

  • Vermoeide huid

  • Droge huid

  • Rode vlekkerige huid

 Dry January huid

Wat doet Dry January voor je huid?

Een maandje zonder alcohol, wat merk je daarvan? Als het goed is zie je al vrij snel dat roodheid vermindert. Daarnaast zal je huid er frisser, egaler en stralender uit gaan zien. Naast de direct zichtbare resultaten zul je ook merken dat je beter gaat slapen en dat werkt ook door in de kwaliteit van je huid.

Vind je 31 dagen te lang? Ga dan voor Tournée Minérale, die start op 1 februari en duurt maar 28 dagen ;-).

Rebecca's Dry January

Zoals elk jaar neem ik deel aan Dry January (ingegeven door zwangerschap of niet ;)) en ben ik toch verrast wat de effecten zijn van een tijdje zonder alcohol op mijn huid. Het meest positieve effect zie ik terug aan de staat van mijn rimpels. Dit jaar pak ik het wat grootser aan en paar ik het met de Age Cure in de avond en de 3D force overdag, om mijn lijntjes flink wat te verzachten. Ik kan nog niet zeggen dat er al 10 jaar vanaf zijn máár ik zie een wezenlijk verschil aan zowel mijn denk- als mijn fronsrimpels. Daarnaast zie ik ook verschil in de algehele kwaliteit van mijn huid. Vooral in de ochtend merk ik dat mijn huid elastischer is, minder vermoeid is en frisser oogt. Daarnaast heb ik een stuk minder last van roodheid en ziet mijn huid er egaler uit. In de winter heb ik normaalgesproken standaard enorm droge “schaatsbaan” benen maar die zijn dit jaar ook niet terug gekomen, dus ook op grote schaal helpt het wel om mijzelf en dus mijn huid niet zo uit te drogen door het alcoholgebruik. Ik ga nog even na dry january door met Tournée Minérale, dus wie weet herken je me daarna niet meer terug ;).”hydraluronic 3D force hyaluronzuur

Wil jij net als Rebecca de effecten van Dry January versterken met de juiste producten? Je shopt ze nog tot en met 31 januari met 10% korting.

Shop hier de Timexpert Rides Age Cure

Shop hier de Timexpert Hydraluronic Hyaluronic 3D Force


Damp Lifestyle

Toch klinken er ook wat tegengeluiden als het gaat om Dry January. Zo wordt er onder andere gesteld dat een maand geen alcohol geen zin heeft als je daarna weer volop begint met drinken. Het positieve effect is dan slechts tijdelijk.

Daarom werd de Damp Lifestyle in het leven geroepen als tegenreactie op Dry January. Hier ligt de focus niet op helemaal niks drinken maar op het bewust omgaan met alcohol. Het idee is dat je dat dan voor langere tijd, idealiter voor altijd, zult vasthouden en daarmee ook de positieve effecten op je huid en algehele gezondheid blijvend maakt.

Ga jij voor de Damp Lifestyle of zijn Dry January en Tournée Minérale meer jouw ding?

Kunnen we je helpen?

Heb je nog vragen over dit onderwerp of is er een andere vraag op het gebied van huidverzorging waarop je graag antwoord wilt? Stuur dan een mailtje naar rebecca@cocosluxurybeautybar.com of plan een gratis huidanalyse in onze salon. Dan nemen we uitgebreid de tijd om jouw huid te bekijken en antwoord te geven op al jouw vragen rondom gelaatsverzorging.


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x