19 december 2019

Waarom heb ik last van een droge huid in de winter?

Waarom heb ik last van een droge huid in de winter?

De winter, voor sommige mensen is dit een prachtige tijd waar ze het hele jaar naar uitkijken, terwijl anderen al chagrijnig worden aan de gedachten van de eeuwig aanhoudende donkerte. Hoe je je er ook over voelt, de Waarom heb ik last van een droge huid in de winter? waarom is mijn huid droog en jeukerig? Mijn huid is zo droog!kans is groot dat je net als vele anderen last hebt van winterkwaaltjes. Een huid zo droog dat ze craquelé ziet, prikkende ogen, droge lippen en een mond vol met zand als je wakker wordt. Wat je er tegen kunt doen?
Wij geven je tips en de uitleg over hoe je het kan voorkomen!
Tips voor tegen een droge huid:

 • Stook het minder warm, hoe warmer, hoe droger de lucht
 • Niet continu ventileren, zeker niet als het buiten koud en droog is
 • Laat bakken met water achter, hang ze aan de radiatoren, laat het raam dicht met douchen, houd de deksel van de pan als je kookt, hang de was binnen op, zet veel thee en koffie.
 • Smeer de huid in met goede beschermende crèmes, begin ook op tijd met smeren
 • Douche kort en niet te heet
 • Gebruik geen zeephoudende wasproducten, maar bijvoorbeeld een douche olie.
 • Indien mogelijk, installeer een waterontharder


De oorzaak van een droge huid in de winter.

Waarom heb ik last van een droge huid in de winter? De oorzaak van waarom jouw huid droog is in de winter is pure natuurkunde en ligt bij een aantal factoren, maar de voornaamste is onze grote vriend de kachel. Want hoewel het buiten vaker regent en nat is, wordt de lucht in huis alleen maar droger.

Hoe kouder de lucht, hoe minder vocht de lucht kan vasthouden.


Water of vocht kent drie hoofdfasen vast, gasvormig en vloeibaar. Voor ons van belang is de hoeveelheid gasvormig water, oftewel waterdamp in de lucht. Deze bepaald de luchtvochtigheid. Luchtvochtigheid, of relatieve luchtvochtigheid, wordt gemeten door de werkelijke hoeveelheid waterdamp af te zetten tegen de maximaal opneembare hoeveelheid waterdamp. Een prettige luchtvochtigheid ligt tussen de 50%- 60%, terwijl we in de winter weleens onder de 30% kunnen gaan.


Ok, maar wat is daar nou natuurkundig aan? Heel simpel, warme lucht kan veel meer waterdamp opnemen dan koude lucht. Daarom krijg je regen op het moment dat een koudefront botst tegen een warmtefront, de warme Waarom heb ik last van een droge huid in de winter? Waarom in mijn huid droog? mijn droge huid jeuktlucht koelt af waardoor de relatieve luchtvochtigheid stijgt, zodra het 100% bereikt krijg je condensatie, de gas verandert naar een vloeibare vorm. Op kleine schaal zie je dit ook in de beroemde shot van Titanic, de hand op het raam, maar ook tijdens het ademen wanneer je in de vrieskou staat.


Maar het regent altijd in de winter? Die lucht is toch vochtig? En als we dan ventileren, dan halen we de luchtvochtigheid weer omhoog? Nee, dat is niet waar, want als we die koude lucht verwarmen, daalt daarmee ook de relatieve luchtvochtigheid.


Wat je moet doen is dus zorgen dat de lucht in huis de kans krijgt meer waterdamp op te nemen. Lucht onttrekt vocht vanuit de badkamer, tijdens het koken, van warme dranken, je drogende was en zelfs de planten. Hoe langer je niet ventileert, hoe groter de kans dat de luchtvochtigheid stijgt. Let er dan ook op dat je in de wintermaanden de planten ook voldoende water geeft.

Waarom heb ik last van een droge huid in de winter?


Hoe lager de luchtvochtigheid, hoe groter de kans op klachten. Droge lucht heeft een aanzuigende werking waardoor de lucht ook extra vocht verdampt uit de huid, maar ook de ogen en luchtwegen.


Voor de huid zien we het vooral vaak terug in de onderbenen. De oplossing? Smeren! Hoe meer we de huid kunnen beschermen hoe minder er vocht uit kan verdampen. Smeer vooral op tijd, als je weet dat jij in de winter veel last hebt van de droge huid, wacht dan niet totdat het zover is, maar begin in de herfst preventief met smeren.


De andere boosdoeners

Een andere oorzaak is veel kalk in het water.  Kalk in het water veroorzaakt ook een droge huid. Hier kan je buiten het aanschaffen van een waterontharder niet veel aan doen. Ook zeep heeft vaak een uitdrogende werking. Minder warm en korter douchen kunnen helpen in de winter in de strijd tegen een droge huid.


Waarom is het belangrijk om een droge huid te behandelen?

Als je een droge huid niet behandelt loop je het risico op jeuk, roodheid of zelfs eczeem. Daardoor raakt de huid nog verder beschadigd en krijg je last van pijn en meer jeuk. En daarbij, hoe meer beschadiging in de huid, hoe sneller deze weer kan uitdrogen.

Verdamping uit een droge huid, waarom heb ik in de winter last van een droge huid?

Tips voor tegen een droge huid

 • Stook het minder warm, hoe warmer, hoe droger de lucht
 • Niet continu ventileren, zeker niet als het buiten koud en droog is
 • Laat bakken met water achter, hang ze aan de radiatoren, laat het raam dicht met douchen, houd de deksel van de pan als je kookt, hang de was binnen op, zet veel thee en koffie.
 • Smeer de huid in met goede beschermende crèmes, begin ook op tijd met smeren
 • Douche kort en niet te heet
 • Gebruik geen zeephoudende wasproducten, maar bijvoorbeeld een douche olie.
 • Indien mogelijk, installeer een waterontharder

Wil jij meer weten? Of wil jij advies? Neem dan gerust contact met ons op! 

Meer items Waarom heb ik last van een droge huid in de winter?

Schrijf jouw review en maak elke maand kans op €50 korting!

Elke maand selecteren wij een winnaar uit onze nieuwe google reviews! Mee doen? Lees hier hoe!

1 september 2020

Happy Safe Summer Days worden verlengd!

Ook de gehele maand september hebben wij spetterende kortingen op kuren, geselecteerde zomerse behandelingen én producten. Wil jij weten welke dat zijn?

1 september 2020

Besteed jouw AG-Aankoopbon bij Coco's Luxury Beauty Bar

Ook jij kan jouw AG-Aankoopbon besteden bij Coco's Luxury Beauty Bar! De voucher van AG Insurance is bij ons geldig! Voordelig genieten!

29 juli 2020

Happy Safe Summer Days

De gehele maand augustus hebben wij spetterende kortingen op kuren, geselecteerde zomerse behandelingen én producten. Wil jij weten welke dat zijn?

28 juli 2020

"Rebecca je bent zo stil

We zien je niet zo veel meer". Dat klopt!  Ik ben een tijdje wat minder op de voorgrond geweest en met hele goede reden.  meer weten? Lees hier waarom!

28 juli 2020

Double the Fun!

❣️ACTIE❣️⁠ ⁠ Kom tegelijk met jouw vriend, vriendin, moeder, zus, dochter, collega of buurvrouw voor jullie gelaatsverzorging en krijg beide jullie wenkbrauwen shapen ter waarde van EUR 15,00 GRATIS! ⁠

15 juni 2020

Safety First, Beauty Second

We zijn alweer in onze vierde week van de heropening! Op maandag 18 mei opende wij onze deuren weer. De boekingen vlogen ons om de oren en heel team Coco's was super blij om iedereen weer te zien. En nog blijer om weer iedereen van fijne en professionele behandelingen te voorzien.

10 juni 2020

Huidveroudering; 7 tips die je er tegen kunt doen

"Ben ik niet te jong voor antirimpel crème?" Deze vraag kreeg ik een kleine twee weken geleden van iemand die ongeveer dezelfde respectabele leeftijd heeft als ik (32) en ik moest er eens heerlijk door gniffelen.

Wij zijn telefonisch, per mail, app, instagram en webshop bereikbaar!

Heb jij hulp of producten nodig? Wij zijn bereikbaar!

23 maart 2020

Wegens de Covid-19 maatregelen voorlopig gesloten

Wij zijn wegens de Covid-19 maatregelen voorlopig gesloten tot en met 5 april.

18 maart 2020

Corona update - toch weekend sluiting

❗❗Corona update❗❗ Wegens nieuwe maatregelen van de overheid, bekend gemaakt vandaag, zijn wij per direct gesloten in het weekend tot en met 3 april 2020. Alle bestaande afspraken worden geannuleerd. Wij zullen telefonisch contact met je opnemen als je bij ons nog een afspraak hebt staan.

14 maart 2020

CORONA UPDATE:

Vooralsnog zijn wij zaterdag en zondag geopend!

13 maart 2020

Onze hygiëne maatregelen voor het Coronavirus:

Het zal je niet ontgaan zijn, de maatregelen en adviezen om ons heen rondom het Coronavirus worden elke dag aangepast en aangescherpt. Bij Coco's Luxury Beauty Bar nemen wij hygiëne erg serieus. Daarom informeren we jou hoe wij om gaan met het Coronavirus, zodat je niet onnodig jouw bezoek aan ons hoeft uit te stellen.

13 maart 2020

Altijd blijven lachen!

Altijd blijven lachen! Als je net zoals ik een diehard Blind Getrouwd fan bent, dan weet je dat er activiteiten of dingen zijn die je kunt die hormonen beïnvloeden.

3 maart 2020

NIEUW! Onze verjongende kuur

Wil jij er graag wat jonger en frisser uitzien? En tegelijkertijd ook heerlijk wat tijd aan jezelf besteden? Dan is de verjongende kuur ideaal voor jou!

NIEUW "Herstel je huid" Arrangement

Zoals te lezen in Goed Gevoel hebben ook wij het "Herstel je Huid" arrangement met twee gratis maskers en de unieke lepel massage. Optimaal genieten en huidverbetering!

NIEUW "Me-Time" arrangement!

Wil jij heerlijk genieten van dit heerlijke arrangement? Lees dan snel verder!

LED's light you up! Het nieuwe pareltje voor huidverbetering!

Vanaf aanstaande woensdag gaat onze dienstverlening nog een stapje verder! Bij al uw huidproblemen en –uitdagingen kunnen wij u nog beter helpen! Hoe? Met het nieuwe, unieke en innovatieve LED Masker, de LED-XPERT van Germaine de Capuccini!

Hallo herfst! Tijd voor wat broodnodige huidherstel!

Daar zijn we dan, na twee heerlijke zon overgoten weekjes, weer helemaal met beide beentjes terug op de grond. De herfst heeft haar intrede gemaakt en de tijd aangekondigd waarop we nu met z’n allen actief kunnen werken aan de herstel van onze huid en de schade die ze over de zomer heeft opgelopen.

Wil jij jouw geliefde ècht verwennen deze moederdag?

Ben jij op zoek naar een tof cadeau voor moederdag voor jouw moeder, vrouw, dochter, vriendin of jezelf? Stop maar met zoeken! Wij hebben vier hele leuke moederdag arrangementen samengesteld! En je kan er zelfs op moederdag van genieten, alleen of met z'n tweeën!

De Happy Summer Days zijn verlengd!

De zomer was in aantocht... Maar wij laten ons niet kennen! Daarom hebben wij onze Happy Summer days verlengd tot en met eind juli!

Happy Hour wordt Happy Summer Days!

De zomer is in aantocht! En omdat wij daar zo enthousiast over zijn, doen wij iets geks! Onze Happy Hour wordt de Happy Summer days! Van donderdag 20 juni tot en met zaterdag 29 juni krijg je 10% korting op de gelaatsverzorgingen èn hebben we andere leuke acties!

Al twee maanden mogen wij jou van onze service voorzien!

Woow.. Het is vandaag exact twee maanden geleden dat wij onze deuren hebben geopend! Wat vliegt de tijd. En hoeveel hebben wij al niet gedaan sinds de opening.

Onze nieuwe promoties en arragenementen!

Bij Coco's Luxury Beauty Bar zijn we volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe events, arrangementen, samenwerkingen, opleidingstrajecten en acties om contact de kwaliteit van onze dienstverlening te verbeteren. Heeft u tips of feedback? Wij horen deze graag!

Happy hour!

Wil jij graag jouw huid laten analyseren, in een ongedwongen sfeer vragen stellen over persoonlijke verzorging, goed advies krijgen, als eerste onze nieuwe promoties ontdekken of genieten van onze mini gelaatsverzorging? Kom dan naar onze Happy Hour!

Vriendinnenavond!

Wil jij samen met jouw vriendinnen of collega’s een leuke en leerzame avond beleven en weten hoe jij jouw verzorgingsritueel of make-up skills kan optimaliseren? Boek dan een vriendinnenavond!

Eindelijk! De opening!

Zo, we zijn open! En wat een toffe opendeurdagen waren dat! Iedereen ontzettend bedankt voor de steun en gelukswensen! Door alle drukte ben ik er vorige week(en) niet aan toegekomen om een update te geven en om aan te geven waar wij naar voor staan en wat ons uniek maakt.

Hartverzakking nummer zoveel..

Een kleine twee weken geleden kreeg ik mijn zoveelste hartverzakking.. “Jouw vloer”, zei Sien lachend tegen me, “staat op een trein in Italië vast vanwege een staking.. Ergens in de week van 18 maart zou die wel komen..”

Het uitbouwen van ons dream team!

In tegenstelling tot het moeten opkomen van het volkomen logische besef dat we tijdig moesten beginnen met het opbouwen een community en een klantenkring waren we al wel wat doortastender ten aanzien van het uitzetten van een vacature medio januari. Lees hier ons avontuur verder!

Hoe kom je nou in hemelsnaam aan klanten?

Over de kerstvakantie hebben we onze thuissalon aanzienlijk opgepimpt en voorbereid voor het kunnen ontvangen van klanten. Maar ja, de salon zit op de tweede verdieping, in een woonhuis, zonder reclame. Van de loop moeten we het dus niet hebben.

Wat een ondernemer al niet hebben kan: een rollercoaster van emoties..

Ik weet het nog als de dag van gisteren, het was 24 december 2018, de dag dat we een koopovereenkomst hadden ondertekend om een heus pand te kopen voor Coco’s Luxury Beauty Bar en we zaten in de auto onderweg naar mijn ouders in Breda. “JAAAAAHHH!!!!!!!!” gilde ik uit, “Onze eerste klant heeft geboekt!!!!!”

Een inkijkje in de ruwe schetsen van Coco's Luxury Beauty Bar

Ja, mijn eigen beauty imperium, daar waren we gebleven in mijn blog vorige week. Maar hoe dan? Hoe moet dat eruit zien, met wie wil ik samen werken en belangrijker nog, wat is mijn concept?

Huh? Beauty Bar? En je corporate carrière dan?

Huh? Beauty Bar? In Antwerpen? Ging jij niet voor een corporate carrière in Nederland? Haha ja, dat zijn de vragen die ik afgelopen maand en vooral sinds vorige week regelmatig krijg. Daarom wil ik jullie de komende weken tot aan de opening van Coco’s Luxury Beauty Bar meenemen op het pad dat ik het afgelopen jaar gevolgd heb.

We komen dichterbij!

Een paar dagen geleden stuurde interieurarchitect, Sien Huygen van 2nd Skin, de tekeningen op van haar visie van Coco's Luxury Beauty Bar. Na uitvoerige gesprekken, lijstjes van wat wil, maar ook wat wil ik niet en foto's, kon zij een beeld vormen van wat ik in mijn gedachte had, maar dan nog beter.

Kerst kwam vroeg dit jaar!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x