Je huidtype bepalen, zo doe je dat

23 augustus 2021

Je huidtype bepalen, zo doe je dat

Je huidtype bepalen, zo doe je dat

Een potje dagcrème uit de supermarkt smeren, nee dat doe je best niet. Iedere huid is anders en er bestaat niet zoiets als skin care die geschikt is voor iedere huid. De eerste stap om te bepalen welke verzorging je nodig hebt, dat is dus absoluut het herkennen van je huidtype. Om het je iets makkelijker te maken in je zoektocht, hebben we een routine finder samengesteld waarmee je aan de hand van simpele vragen een complete routine ontdekt afgestemd op je huidtype en huiddoelen. Je huidtype bepalen, zo doe je dat! 


Weet jij al welke huidtype je hebt en wil je een specifieke verzorgingsroutine voor jouw huidtype? Klik dan hier! 

Wij helpen jou bij het bepalen van jouw huidtype en de vragen die je hebt!

Je huidtype bepalen doe je zo

Er zijn 4 verschillende huidtypes: normaal, droog, vet en gemengd. Ieder huidtype heeft zo z’n eigen kenmerken, we sommen ze even voor je op: 


De normale huidtype

 • Je huid voelt soepel aan en heeft geen vette/ droge delen. 

 • Je hebt nooit of zelden last van onzuiverheden of mee-eters en je poriën zijn klein. 


Ja, ook de normale huid heeft verzorging nodig. Je wil uiteraard je gezonde, stralende teint op latere leeftijd behouden. Huidverzorging is hier dus vooral gericht op het behouden van de conditie. 


De droge huidtype

 • De droge huid heeft geen last van vette delen.
 • Je huid voelt vaak trekkerig aan. 
 • Je kan last hebben van schilferige huid. 
 • Je hebt kleine poriën die niet of bijna niet zichtbaar zijn en je hebt geen last van verstoppingen of mee-eters. 
 • Na het reinigen of douchen voelt de huid dikwijls trekkerig of strak aan. 


De vette huidtype

 • Je huid heeft vette delen of voelt snel vet aan.

 • Je huid gaat snel glimmen doorheen de dag. 

 • Van onzuiverheden of mee-eters heb je snel last. 

 • Je poriën zijn goed zichtbaar.


De gemengde huidtype

 • Bij de gemengde huid heb je zowel last van vette als droge delen. 

 • Meestal is de T-zone (je voorhoofd, neus en kin) vet, terwijl de rest van je gezicht wat droger aanvoelt. Je wangen voelen vaak droger aan. 

 • De poriën zijn goed zichtbaar op de vette delen en je hebt daar ook sneller last van onzuiverheden of mee-eters. 

Kan jij er nog niet aan uit welke huidtype je hebt? Neem dan contact met ons op!  Je kan ook langskomen voor een huidanalyse met een van onze professionele huidanalyse apparaten, waarbij we door foto's met verschillende filters in de diepere lagen van je huid kijken. Je krijgt op 10 verschillende punten een analyse en een score. Deze score kunnen we na een aantal maanden vergelijken en zien we welk resultaat jij hebt behaald met de behandelingen en de huidverzorging. Meten is weten! 

Wil jij jouw huidtype leren kennen? of heb je hulp nodig bij het bepalen van jouw huidtype? Wij helpen jou verder!

Onze routine finder 

Je huidtype heb je nu bepaald. Nu is het enkel nog een kwestie van de juiste producten te vinden. Dankzij onze routine finder is het kiezen van verzorging aangepast aan je huidtype kinderspel. Afhankelijk van jouw huiddoel krijg je direct een aangepaste routine te zien. Of je nu preventief wil werken aan anti-aging, een oplossing zoekt voor acne of een ander huidprobleem, of simpelweg aan een stralende huid wil werken: via de routine finder ontdek je instant wat welke producten je kunt gebruiken om jouw doel te bereiken.Ontdek wat jouw huid nodig heeft tijdens een gratis huidanalyse

Heb je toch liever wat persoonlijk advies van één van onze teamleden? Boek dan een huidanalyse of een Discovery treatment. Je kunt dan jouw huid laten scannen met ons huidanalyseapparaat. Aan de hand van duidelijke foto’s kunnen wij direct zien hoe het met je huid gesteld is. Op basis van die informatie geven we je een persoonlijk behandelplan met daarin product advies en advies over de behandelingen waarvan jouw huid zou kunnen profiteren. Meer weten over de huidanalyse? Lees hier verder.

Kom kennis maken met ons huidverbeteringsinstituut en ons gezellige team. We leggen je graag in de watten! 

Liefs,

Team Coco’s 

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x