Peptiden in skincare: waarom is het goed voor je huid?

27 april 2022

Peptiden in skincare: waarom is het goed voor je huid?

Wat zijn peptiden?

Peptiden (of polypeptiden) zijn korte ketens van aminozuren die van nature ook voorkomen in je lichaam. Wanneer we het over peptiden hebben, dan hebben we het over honderden verschillende soorten peptiden. Als specifieke peptiden gecombineerd worden, dan ontstaan er bepaalde proteïnen, wat de bouwstenen zijn van je huid. Ieder soort peptide zorgt voor het ontstaan van een ander type eiwit (proteïne), waarvan collageen, elastine en keratine de drie belangrijkste zijn voor je huid.

Waarom kan ik niet gewoon collageen smeren?peptiden-in-skincare

Peptiden en eiwitten lijken sterk op elkaar, alleen is er één belangrijk verschil: terwijl peptiden zo’n 2 tot 50 aminozuren bevatten en uit een korte keten bestaan, hebben eiwitten meer dan 50 peptiden (een lange keten).

Aangezien peptiden uit korte ketens bestaan, kunnen ze veel dieper in je huid doordringen en dus nog beter hun werk doen. Daarom worden peptiden vaak toegevoegd aan huidverzorgingsproducten en is dit nog krachtiger dan het smeren van pure collageen. Het eiwit collageen dringt door de lange keten namelijk minder diep door. 

Wat doen peptiden voor je huid?

Peptiden staan vooral bekend om hun huidverjongende werking. Vanaf je 25ste levensjaar verlies je jaarlijks ongeveer 1% van je collageenproductie. Het huidverouderingsproces start dus al wanneer je in de 20 bent. Gelukkig zijn er fantastische ingrediënten zoals peptiden, die jouw huid ondersteunen en jeugdig houden.

De werking van peptiden:

1. Peptiden stimuleren de aanmaak van collageen en elastine

Collageen is het eiwit (proteïne) dat je huid stevigheid en elasticiteit geeft, in combinatie met elastine. Peptiden stimuleren je celvernieuwing, waardoor je huidvernieuwingsproces een boost krijgt. Het is dus een fantastisch ingrediënt in de strijd tegen rimpels, en werkt daarnaast huidverstevigend. 

2. Het geeft de productie van hyaluronzuur een boost

Hyaluronzuur is nodig voor een gehydrateerde, volle huid. Wanneer je een tekort aan vocht hebt, dan krijg je namelijk veel sneller last van rimpels en huidverslapping. Een hoog gehalte aan hyaluronzuur draagt dus bij aan een jeugdige huid.  

3. Het vermindert pigmentatie van donkere kringen

Peptiden worden ook ingezet om donkere kringen te verminderen en verhelderen. Ze zorgen voor een egale, frisse teint. 

Kortom: het is één van de meest krachtige ingrediënten wanneer je aan anti-aging wil werken. 

Peptiden zijn niet graag alleen: combineer ze met andere krachtige ingrediënten

Vooraleer je nu op zoek gaat naar skincare op basis van peptiden, is het belangrijk om te weten dat peptiden veel beter presteren in teamverband. Dit krachtig ingrediënt is een echte teamplayer en zal enkel 100% zijn werk kunnen doen in combinatie met andere werkzame stoffen. Enkele voorbeelden:

  • Als je peptiden combineert met hyaluronzuur, dan wordt je huidtextuur egaler want oneffenheden worden opgevuld. Samen geven ze je huid een echte hydratatieboost en creëren ze extra volume. 

  • Combineer peptiden met vitamine E in de strijd tegen vrije radicalen. Dit zijn gevaarlijke stofjes die je cellen beschadigen (en dus ook je huidcellen!) Vrije radicalen komen vrij bij UV-straling, vervuiling, blauw licht,... Dankzij de combinatie van vitamine E en peptiden bescherm je jouw huid tegen vroegtijdige veroudering. 

  • Peptiden en vitamine C zijn dan weer het ultieme duo in de strijd tegen pigmentvlekken. Ze remmen de aanmaak van melanine (pigment) en verhelderen bestaande vlekjes. 

Het is ook belangrijk dat je skincare diverse peptiden bevat, aangezien ieder type een ander voordeel heeft voor je huid. 

Huidverzorging met peptiden online kopen

Bij Coco’s Beauty Store hebben we verschillende huidverzorgingsproducten op basis van peptiden, die je makkelijk online aankoopt. Heb je graag advies? Via het formulier rechtsonder op de webshop kan je al jouw vragen aan onze huidexperts stellen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op! 

Enkelen van onze favorieten op basis van peptiden: 

  • The Cream GNG: Dit is echt de crème de la crème, als het op skincare aankomt. Deze crème is geschikt voor de droge, mature huid met tekenen van huidveroudering. Het bevat peptiden uit rijst, die een SIRT-activating werking hebben. Dit wil zeggen dat ze je huidcellen activeren, met het doel het leven ervan te verlengen en algemene huidveroudering uit te stellen.

  • The Serum: Dit serum kan gecombineerd worden met The Cream GNG. Het is een anti-agingconcentraat met innovatieve bestanddelen zoals Longevity-Guard. Naast peptiden uit rijst bevat het microcollageen, hyaluronzuur, een meervoudig gelaagd complex met ceramiden, ascorbylmagnesiumfosfaat, een anti-agingcomponent van biotechnologische herkomst en microsponsjes gevuld met ceramiden. Deze stoffen zorgen er samen voor dat je huid soepel en gehydrateerd blijft.

  • The Body Cream GNG: Goed zorg dragen voor je lichaamshuid, dat is natuurlijk even belangrijk als skincare voor je gelaat. The Body Cream GNG bevat net zoals de twee bovenstaande producten peptiden uit rijst. Het zorgt voor het herstel van comfort, dichtheid en stevigheid van de huid.


    the-cream-excel-therapy-germaine-de-capuccini


Heb je graag advies?

Nu weet je waarom peptiden zo belangrijk zijn voor je huid! Wil je eindelijk goed zorg dragen voor je huid? Neem contact op met onze huidexperts, of boek je huidanalyse, ons instituut in Antwerpen. Wij geven je graag advies op maat! 

Wil je eerst weten hoe een huidanalyse bij Coco's Luxury Beauty Bar in z'n werk gaat? Bekijk dan onderstaande YouTube video!


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x