Waarom scrubben en hoe doe je het goed?

6 september 2021

Waarom scrubben en hoe doe je het goed?

Waarom scrubben en hoe doe je het goed?

Wist je dat jouw huid iedere dag duizenden dode huidcellen verliest? Dat is uiteraard geen probleem, want het is een natuurlijk proces. Het wordt pas een probleem wanneer die dode huidcellen zich opstapelen en je huid een doffe uitstraling krijgt. Bye bye stralende teint! Daarom is een scrub zo belangrijk: het zal je dode huidcellen verwijderen en je celvernieuwing stimuleren. In deze blog vertellen we je daarom hoe jij jouw huid op de juiste manier scrubt. 

Nog een voordeel: je volgende producten kunnen beter hun werk doen 

Met een scrub verwijder je dode huidcellen en overtollig talg, hierdoor kunnen de volgende producten binnen je routine veel beter indringen en dus ook beter hun job doen. Dé reden waarom een scrub niet mag ontbreken in je routine. 

Hoe scrubben als een pro?

Om je gelaat volledig te scrubben, heb je ongeveer een hoeveelheid nodig ter grootte van een 20 eurocent muntstuk. Neem het op je hand met een klein beetje water. Masseer je huid met zachte, draaiende bewegingenWil jij weten hoe vaak en waarom je moet scrubben! Wij geven jou hier het antwoord!. Je kan eventueel nog wat water bijnemen om je scrub wat aan te lengen, zo wordt het product minder ‘ruw’. Laat de scrub even intrekken en spoel daarna af met lauwwarm water. De huid rond je ogen kan je best vermijden, omdat je huid daar een stuk dunner en gevoeliger is.

Vervolgens ga je verder met de volgende stappen uit je routine (je serum, oogcrème, dagcrème en eventueel SPF). Na je volledige routine geniet je van een heerlijk zacht ‘baby' velletje! 



Hoe vaak scrubben? 

Scrubben is dus goed voor je, wil dat dan zeggen dat je dit iedere dag doet? Nee, alles mag met mate. ;-) Dat geldt voor het scrubben ook. Als je te vaak scrubt, dan scrub je niet alleen je dode huidcellen weg maar kan je ook je huidbarrière beschadigen.  

1 à 2 keer per week is de ideale frequentie, tenzij het zachtere scrubs zijn die vaker gebruikt mogen worden.


Beste scrub voor je gezicht

De Exfoliating Scrub van Germaine de Capuccini is een fantastische scrub voor je gelaat. Deze scrub heeft een verfrissende munt-parfum en zorgt ervoor dat je huid heerlijk fris en zuiver aanvoelt.

Voor de gevoeligere huid, de huid met pigmentvlekken of die met acné raden we de Glycocure Intense Renewal Exfoliating Mask aan. Deze is op basis van zachte zuren en enzymen. Germaine de Capuccini's Glycocure Intense Renewal Exfoliating Mask is toch echt wel Coco's favoriete scrub! Bekijk 'm hier!Het voordeel van deze scrub is dat je hem kan gebruiken zonder water! Gewoon 2 minuten inmasseren, 10 minuten of meer laten drogen en dan gummen maar! (Als je acné hebt, dan raden we je af om de scrub eraf te gummen, deze mag je dan met water verwijderen. Dep rustig met een lauwwarme doek het product eraf, gebruik daarna je lotion en sluit af met jouw dagcrème).

Wil jij graag advies van ons over welke scrub jou het beste past, of over welke huidverzorgingsroutine in zijn totaliteit? Boek dan een huidanalyse en dan helpen wij jou naar het beste maatwerk huidverzorgingsproducten voor jou!

Beste scrub voor je lichaam

Niet alleen je gezicht maar ook je lichaam kan wel een goede scrubbeurt gebruiken. Als je regelmatig scrubt, dan zal je huid niet alleen zijdezacht aanvoelen, maar je teint zal ook veel egaler zijn. Ideaal als je jouw bruin kleurtje wat langer wil behouden! :-)  Ook ingegroeide haartjes na het scheren of waxen maken op die manier geen kans. 


De Green Soul Scrub is een topproduct voor je lichaam. Deze zachte lichaamspeeling combineert groene thee en bamboe. Twee fantastische ingrediënten die samen je huidvernieuwing stimuleren en zo voor een zachte, stralende huid zorgen. Je kan de scrub gebruiken op een natte huid (bijvoorbeeld onder de douche) maar ook op de droge huid. Na het gebruik spoel je het grondig af. Hello healthy, soft skin! 


Nog vragen over je reiniging?

Wij beantwoorden heel graag al jouw vragen over scrubben, reinigen en wat voor jou de juiste huidverzorgingsroutine of huidverzorgingsproducten zijn. En het liefst nemen we hier ook uitgebreid de tijd voor, omdat we jou graag goed informeren om samen tot het beste behandelplan te komen. 

Het is daarom altijd een goed idee om een huidanalyse en/of Discovery treatment te boeken. We nemen dan uitgebreid te tijd om jouw huid grondig te bekijken en samen met jou een geschikt behandelplan op te stellen.     Reserveer jouw gratis huidanalyse direct hier.

Liefs,

Team Coco’s 


Wil jij meer weten over wat wij kunnen betekenen voor jouw huid? Schrijf je hieronder in! 

* indicates required
 
 
/ ( mm / dd )
Ik wil meer weten over 



{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x