7 Selfcare tips voor tijdens de feestdagen

19 december 2021

7 Selfcare tips voor tijdens de feestdagen

7 Selfcare tips voor tijdens de feestdagen

Selfcare is altijd belangrijk, ook tijdens de drukke feestdagen dus. Moet jij dit jaar weer eens op zoek gaan naar een hele berg cadeautjes, of sta jij binnenkort achter de potten en pannen om vrienden of familie een heerlijk kerstdiner voor te schotelen? Cijfer jezelf niet weg en plan die verdiende selfcare in. Enkel dan kan jij het beste van jezelf geven! Ben je al lang vergeten hoe je dat juist doet? Wij geven je 7 selfcare tips voor tijdens de feestdagen. 

1. Plan alvast een relaxerende massage in

Tijdens een massage hoef jij eens niet aan je lange to do lijst te denken. Druk even de pauzeknop in en kom volledig tot rust. Wist je dat een massage de aanmaak van serotonine en oxytocine bevordert? Deze twee feel good-hormonen bezorgen je een relaxed gevoel. 

Weg met de kerststress!  

Waar je die massage het beste boekt? Bij Coco's Luxury Beauty Bar in Antwerpen natuurlijk. ;-)

Massage bij Coco's Antwerpen 7 selfcare tips

2. Even ontsnappen aan de drukte 

De feestdagen zijn ontzettend gezellig, maar soms wil je even ontsnappen aan die drukte. Een luchtje scheppen tijdens een heerlijke boswandeling, dat doet wonderen. Als dat niet volstaat kan je ook voor een korte getaway kiezen. Wat denk je van weekendje weg naar een houten hut ergens midden in de Ardennen. Met twee, of gewoon alleen? 

3. Selfcare kan ook perfect thuis 

Heb je een aantal kinderen rondlopen in de kerstvakantie die jou geen enkel moment van rust gunnen? Maak duidelijk dat mama of papa even tijd voor zichzelf wil. Een bad vol schuim, de deur op slot, de lichten gedimd, kaarsjes aan, een goed boek en een glas van je favoriete drank… Meer moet dat niet zijn, toch? 

Zoek je nog fijne producten voor een avondje selfcare thuis? Kijk dan eens in onze webshop!

4.  Goed is goed genoeg 

We leggen de lat dikwijls zo ontzettend hoog voor onszelf. Je wil uiteraard de perfecte gastvrouw zijn, je kersttafel prachtig decoreren, voor iedereen een gepast geschenk vinden… Maar goed is ook goed genoeg. Het hoeft echt niet allemaal perfect te zijn. De feestdagen draaien vooral rond gezellige momenten met familie en/ of vrienden. Als dat al goed zit, dan ben jij als gastvrouw met glans geslaagd! 

5. Elimineer prikkels en verplichtingen

Jezelf geen verplichtingen opleggen rond de feestdagen, ook dat is selfcare. Aangezien de feestdagen gezellig druk zijn, kan je bewust kiezen voor enkele rustige dagen voor en na Kerstmis. Gun jezelf die rust zodat je tijdens de feesten dan echt kan genieten van de heerlijke drukte! 

6. Laat je verwennen van kop tot teen 

Wil je jezelf eens helemaal laten verwennen? Bij Coco’s Luxury Beauty Bar laten we je graag stralen. Wanneer de vermoeidheid toeslaat, dan merk je dit snel aan je huid. Droge plekjes, een doffe teint, puistjes... Boek je gelaatsverzorging zodat je met een gezonde glow straks aan de kersttafel zit. 

Je kan bij ons trouwens niet alleen voor huidverbetering terecht, ook met de gekende beautybehandelingen zoals een manicure, pedicure en wimper- of wenkbrauwbehandelingen zorgen we ervoor dat je de feestdagen fris ingaat. 

7. Plan je selfcare in

Een goede planning is de sleutel tot succes. Reserveer vaste momenten in je agenda zodat je er bewust tijd voor maakt. En laten we één ding afspreken: deze momenten blijven ook staan, er komt dus niets tussen. ;-)

Met deze selfcare tips kom jij de feestdagen zonder stress door en kan jij optimaal genieten van al die gezellige momenten. 

Fijne feesten alvast!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x