Het hoe, wat en waarom van een Chemische Peeling

24 november 2021

Het hoe, wat en waarom van een Chemische Peeling

Het hoe, wat en waarom van een chemische peeling


Je hebt er vast al eens over gehoord, een chemische peeling. Als je 30+ bent kun je je vast de Sex and the City aflevering herinneren waar Samantha een chemische peel ondergaat en er rood, maar echt rood, uitkomt terwijl ze eigenlijk allerlei sociale activiteiten moet ondernemen waaronder een belangrijk event van bff Carrie.

We kunnen je alvast verklappen: zo erg hoeft het echt niet te zijn maar door de roodheid en eventuele vervelling die je kunt ervaren na een chemische peeling raden we je toch aan om jouw peeling niet de dag voor een leuk feestje te plannen. ;)

Wat is een Chemische Peeling en hoe werkt het?

Oké, dus je weet dat je er rood van kunt worden en dat je huid kan gaan vervellen na een chemische peeling. Maar wat is een chemische peeling nu eigenlijk en hoe werkt een chemische peeling?

Een chemische peeling zetten we in voor allerhande huidproblemen, het is namelijk een super effectieve behandeling die ervoor zorgt dat de huid zichzelf versneld vernieuwt. Door de peeling die we aanbrengen in de salon laat de bovenste huidlaag los en wordt de huid gestimuleerd om zo op hoog tempo nieuwe huidcellen te gaan produceren.

De eerste dagen na de behandeling zal de huid een rodere tot bruinere kleur vertonen en je kunt wat last hebben van schilfering. Het resultaat is een vernieuwde, strakkere en egalere huid na 7 tot 10 dagen.

Is een Chemische Peeling iets voor mij?

Een chemische peeling kun je inzetten voor verschillende soorten huidproblemen, de meest voorkomende zijn:

 • Acne
 • Hyperpigmentatie / pigmentvlekken
 • Fijne lijntjes en rimpels
 • (Acne) littekens
 • Doffe huid
 • Grove poriën

Wanneer je voor een Chemische Peeling naar onze salon in Antwerpen komt, doen we altijd eerst een gratis huidanalyse met ons professionele huidanalyse apparaat. Samen kijken we dan of een chemische peeling voor jou de oplossing is of dat we misschien moeten kijken naar andere behandelingen of een chemische peeling in kuurvorm.


Chemische Peeling als kuur

Kuurvorm? Ja, ook een chemische peeling kun je bij Coco’s Luxury Beauty Bar in Antwerpen in kuurvorm boeken. Dat betekent dat je in korte tijd meerdere chemische peelings bij ons laat uitvoeren. Het voordeel hiervan is dat je in korte tijd maximaal resultaat kunt behalen. Meer weten over de voordelen van een chemische peeling of andere behandelingen in kuurvorm? Lees het in onze blog.

Daarmee komen we gelijk op de volgende vraag die ons vaak gesteld wordt als het gaat om de chemische peeling: hoe vaak moet ik een chemische peeling laten doen? Het antwoord daarop is geheel afhankelijk van de status van jouw huid. Wil je maximaal en zo snel mogelijk resultaat bereiken dan raden we vaak meerdere behandelingen aan maar zoals gezegd kunnen we dit pas bepalen wanneer we jouw huid gezien hebben.

Hoe lang duurt het vervellen na een chemische peeling?

Vervellen na een chemische peeling kan zo’n 7 tot 10 dagen duren. Overigens hoeft er geen sprake te zijn van vervelling of dat de vervelling niet of nauwelijks zichtbaar is. Dat is per persoon, maar ook per type chemische peeling verschillend. Mochten er wel kleine velletjes zichtbaar zijn, wees dan wel extra streng tegen jezelf als het aankomt op pulken: blijf van je huid af! Dat helpt het herstelproces namelijk helemaal niet en kan er zelfs voor zorgen dat het langer duurt of dat je er wondjes, vlekken en/of littekens aan overhoudt.

Is een chemische peeling slecht of gevaarlijk voor mijn huid?

Nee, de naam ‘chemisch’ heeft niet de allerbeste reputatie in de wereld van huidverzorging maar een chemische peeling is niet slecht voor je huid. Onze huidexperten kiezen voor jou de beste match qua chemische peeling en begeleiden jou door elke stap van de behandeling en het vervolg. Zolang je je aan de adviezen van jouw huidexpert houdt tijdens de dagen en weken na de behandeling is een chemische peeling niet gevaarlijk of schadelijk voor de huid.

Ben je overtuigd? Boek dan hier direct jouw Chemische Peeling in onze salon in Antwerpen!

Chemische Peeling Antwerpen

Wat moet ik niet doen na een chemische peeling bij Coco’s Luxury Beauty Bar?

De nazorg is erg belangrijk na een chemische peeling. Je huid is herstellende en kan daarom geen heftige dingen zoals zonlicht of actieve werkstoffen gebruiken.

 • Vermijd 4 tot 6 weken na de peeling direct zonlicht. Plan jouw kuur dus niet in voor je op vakantie naar de Middellandse Zee gaat. 
 • Zweet is een no go! Dus de eerste 48 uur even niet helemaal losgaan in die sportschool of relaxen in de sauna totdat je huid hersteld is.
 • Reinig mild en zorg ervoor dat je je huid droog dept, dus niet wrijven want daarmee kun je je huid beschadigen.
 • Zolang je huid nog bezig is het met haar herstelproces kun je het beste geen maskers, peelings, scrubs of actieve werkstoffen zoals retinol gebruiken. 
 • En.. blijf van je gezicht af! Niet krabben, wrijven of proberen om de vervelling een handje te helpen. Het gaat je écht niet helpen en zorgt er juist voor dat het herstelproces langzamer verloopt én je eventueel wondjes, vlekjes en/of littekens veroorzaakt.

Wat kan ik wel doen na een chemische peeling?

 • Gebruik dagelijks een zonnebrandcrème met een factor 50 met een UV-A en UV-B Block (moet je eigenlijk sowieso doen) om pigmentatie te voorkomen. En inderdaad, ook als de zon niet schijnt of als je voornamelijk binnen verblijft. Shop hier onze favoriete zonbescherming van Germaine de Capuccini!

 • Luister naar de adviezen van onze huidexperts, zij doen dit al een tijdje en weten precies wat je wel en niet kunt doen. Heb je tussentijds vragen? Dan kun je ons altijd even bellen, appen of mailen. 

 • Hydrateren, hydrateren en nog meer hydrateren. Wij raden altijd de Intensive Relief aan, een zeer vochtinbrengende en kalmerende crème die vrij is van irriterende stoffen is cruciaal voor je herstelproces. Vraag onze Coco’s huidexperts in Antwerpen welke crème je daarna het beste kunt gebruiken. Weet je al wat je nodig hebt? Dan kun je het direct shoppen in onze webshop.

 • Geef je huid de tijd om te herstellen en heb geduld.

Kun je niet wachten? Boek dan hier direct jouw afspraak bij Coco's Luxury Beauty Bar in Antwerpen! 

Chemische Peeling Coco's Luxury beauty bar Antwerpen

Psst.. Wist je trouwens dat we op onze webshop heel veel Black Friday voordeel geven? Je shopt al onze favoriete Germaine de Capuccini items met 20%(!) korting! 


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x