Huidverzorging in het najaar

1 november 2022

Huidverzorging in het najaar

Huidverzorging in het najaar

In de zomermaanden heeft onze huid best wel wat te lijden. Dat heeft veelal te maken met de zon, zelfs als je iedere dag trouw je SPF hebt gesmeerd is de kans groot dat je hier en daar toch wat schade hebt opgelopen. Het aantal antioxidanten is gezakt tot een dieptepunt en ook je huidbarrière heeft te lijden gehad onder bijvoorbeeld chloorwater, zeewater en airco's. 

Welke huidproblemen komen vaker voor in de herfst?

Je kunt in de herfst meer last krijgen van onzuiverheden, dat heeft voornamelijk te maken met de zon. Ze zorgt ervoor dat de huidcellen meer belast worden waardoor verstoppingen in de follikels ontstaan. Dat zorgt voor een verhoogde kans op puistjes. Ook kan het zo zijn dat je onzuiverheden meer opvallen nu dat sunkissed kleurtje weer met de Noorderzon vertrokken is.

Na de zomer zijn ook pigmentvlekken weer aan de orde van de dag. Die vervelende donkere vlekjes op ons gezicht maken dat onze huid onrustig oogt én maken ons direct een stuk ouder. 

De juiste gelaatsverzorging in de herfst is dus erg belangrijk. Maar hoe ziet dat er dan uit en wat kun je beter niet doen als het gaat om huidverzorging in het najaar?

huidverzorging in het najaar en winter

Huidverzorging in het najaar: Hoe verzorg ik mijn huid in de herfst?

Nu het koude weer eraan komt kun je het best zorgen voor extra verzorging in je routine. Zowel in de herfst als in de winter is onze huid vaak wat droger en heeft ze soms behoefte aan wat rijkere producten. Kies voor producten die zorgen voor extra voeding en hydratatie en voeg bijvoorbeeld een product met vitamine C toe om je huid terug te laten stralen. Ook een exfoliant mag niet ontbreken tijdens de herfstmaanden. Na de zomer kan je huid er doffer uitzien door de ophoping van dode huidcellen maar ook door bijvoorbeeld pigmentatie. De juiste exfoliant helpt dode huidcellen te verwijderen, pigmentvlekjes op te lichten én onzuiverheden te voorkomen. Natuurlijk is het ook in het najaar belangrijk om je huid te blijven beschermen tegen UV-straling met een goede SPF.

Voorbeeld herfst routine droge tot normale huid

1. Cleanse

Ga voor een dubbele reiniging met de Essential Make-Up Removal Milk en de Essential Toning Lotion van Germaine de Capuccini. Draag je veel (oog) make-up? Dan kun je het beste starten met een make-up remover zoals deze om er zeker van te zijn dat je alle make-up resten hebt verwijderd en je verder kunt met een schone huid.

2. Peel

Na de reiniging is het tijd om te starten met het exfolieren van je huid. Een exfoliant stript je huid als het ware van opgehoopt talg, dode huidcellen en geeft je huid weer de mogelijkheid om te stralen. Onze favoriet is de Synergyage Glycocure Exfoliating Mask. Combineer je deze met de booster dan heb je een écht power couple op het gebied van huidherstel!

3. Boost

Geef je huid een oppepper met een van onze boosters. Kies bijvoorbeeld voor de Timexpert SRNS Repair Night Progress Serum, dit serum is niet voor niets bekroond door de Vogue Beauty Awards. Het beschermt je huid gedurende de dag en herstelt terwijl je slaapt. Over schoonheidsslaapjes gesproken!

4. Moisturize

In de herfst- en wintermaanden is het belangrijk om te kiezen voor een voedende, hydraterende crème. Waar je in de zomer misschien genoeg had aan een emulsie of lichte crème zal dat in de herfst en winter meestal net iets anders liggen. Voeden en herstellen doen wij het liefst met Timexpert SRNS Night High Recovery Cream of ga voor optimale hydratatie met de nieuwe Timexpert Hydraluronic moisturizers

5. Protect

Ook in de herfst is het van uiterst belang om je huid dagelijks te blijven beschermen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Kies voor een SPF50, bijvoorbeeld deze emulsie uit de Timexpert Sun lijn. Good to know: deze emulsie heeft ook een getinte versie.

huidverzorging in het najaar Timexpert SRNS Germaine de Capuccini

Voorbeeld herfst routine gemengde tot vette huid

1. Cleanse

Ga voor een dubbele reiniging met de Balancing Make-Up Removal Gel en de Balancing Purifying Lotion van Germaine de Capuccini. Draag je veel (oog) make-up? Dan kun je het beste starten met een make-up remover zoals deze om er zeker van te zijn dat je alle make-up resten hebt verwijderd en je verder kunt met een schone huid.

2. Peel

Na de reiniging is het tijd om te starten met het exfolieren van je huid. Een exfoliant stript je huid als het ware van opgehoopt talg, dode huidcellen en geeft je huid weer de mogelijkheid om te stralen. Onze favoriet is de Synergyage Glycocure Exfoliating Mask. Combineer je deze met de booster dan heb je een écht power couple op het gebied van huidherstel!

3. Boost

Geef je huid een oppepper met een van onze boosters. Kies bijvoorbeeld de Expert Lab Hydro-Retexturing Booster Concentrate. Deze booster heeft een huidvernieuwende én hydraterende werking. Ideaal voor in de herfst!

4. Moisturize

In de herfst- en wintermaanden is het belangrijk om te kiezen voor een voedende, hydraterende crème. Waar je in de zomer misschien genoeg had aan een lichte emulsie of crème zal dat in de herfst soms net iets anders liggen. Kies voor optimale hydratatie met het nieuwe Timexpert Hydraluronic. De Soft Sorbet Moisturizing crème voedt en hydrateert je huid zonder een vettig gevoel achter te laten. 

5. Protect

Ook in de herfst is het van uiterst belang om je huid dagelijks te blijven beschermen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Kies voor een SPF50, bijvoorbeeld deze emulsie met matte finish uit de Timexpert Sun lijn. 

Huidverzorging in de herfst met korting

Shop de bovenstaande óf jouw favoriete producten online met 10% korting wanneer je de code cocoshelptjoudewinterdoor gebruikt tijdens het afrekenen. Shop je de routine voor de gemengde tot vette huid scheelt je dat ruim €29 en op de routine voor de gemengde tot vette huid maar liefst €34. 

Ga naar de webshop!

Welke gelaatsbehandelingen kies ik het best in het najaar?

Niet alle gelaatsverzorgingen zijn geschikt in het voorjaar of de zomer. Dat komt omdat je huid daarna soms extra gevoelig is voor UV-straling. Daarnaast heeft je huid per seizoen ook andere behoeftes. Nu de herfst in volle gang is is het tijd om je huid te voeden, herstellen en haar een boost te geven. Heb je bijvoorbeeld al eens gekeken naar de voordelen van een huidkuur? Dit zijn een aantal kort op elkaar volgende gezichtsbehandelingen waarvan het effect versterkt wordt door de korte tijd tussen de behandelingen. 

Voedende en herstellende behandelingen

Royal Jelly

Timexpert SRNS

Timexpert Rides

Excel Therapy O²

B-calm (voor de gevoelige huid)

Hydracure

Royal Jelly behandeling bij Coco's Luxury Beauty Bar

Behandelingen voor een stralende huid zonder pigmentvlekken

Timexpert Radiance Vitamine C

Timexpert White (werkt het best in combinatie met LED)

Special treatments voor algehele huidverbetering

Microneedling

Chemische peeling

Synergyage AOX peeling

LED-behandelingen

Help, ik weet niet welke behandeling ik moet boeken!

Vind je het lastig om de juiste behandeling voor jouw huid te kiezen? Boek dan een Discovery Treatment, tijdens deze behandeling kijken we met behulp van ons huidanalyse apparaat naar de conditie van jouw huid en bespreken we jouw wensen. Op basis daarvan starten we met een behandeling die bij jou past. Je kunt natuurlijk ook altijd even met ons bellen of appen om te bepalen welke behandeling je het best kunt boeken!

Boek een behandeling!


Huidanalyse bij Coco's Luxury Beauty Bar in Antwerpen

gratis huidanalyse Coco's Antwerpen huidverzorging herfst


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x