Wat is Microneedling en is het iets voor mij?

25 oktober 2021

Wat is Microneedling en is het iets voor mij?

Wat is Microneedling en is het iets voor mij?

De kleur van de blaadjes aan de bomen, de temperaturen en de af en toe gure wind hebben het vast al verraden maar we zitten midden in de herfst! De zomer is officieel voorbij (boehoe!). Dekentjes uit de kast, kaarsjes aan maar vooral ook de start van het kuurseizoen! Een van onze favoriete (herfst)kuren is Microneedling en we vertellen je heel graag waarom!

Microneedling wordt steeds populairder en dat is niet voor niets! Het zorgt als het ware voor een vernieuwde huid waardoor vervelende huidproblemen zoals rimpels, acne en rosacea effectief worden aangepakt. Klinkt goed, toch? Microneedling bij Coco's Luxury Beauty Bar Antwerpen

Hoe werkt Microneedling?

Tijdens een behandeling maken we met een vibrerende pen met micro naaldjes (snap je gelijk waar de naam ‘microneedling’ vandaan komt ;-)) minuscule gaatjes in de huid. Al deze kleine wondjes geven de huid het signaal dat het tijd is te herstellen en dus onder meer collageen en elastine aan te maken. In dit herstelproces vernieuwt de huid zichzelf en door de aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur ontstaat er een stevigere, gladdere en mooiere huid. 

Waar is Microneedling goed voor?

Microneedling is een echte multitasker en kan ingezet worden voor allerlei soorten huidproblemen en doeleinden. De meest voorkomende zijn:

  • Acne

  • Rosacea

  • (Acne) littekens

  • Grove poriën

  • Verminderen en vervagen van fijne lijntjes en rimpels

  • Vervagen van pigmentvlekken

  • Verbeteren van de huidstructuur

Doet Microneedling pijn en heb ik verdoving nodig?

We zullen niet zeggen dat Microneedling een ‘walk in the park’ is, het blijven natuurlijk naaldjes, maar écht pijn doet het niet en een verdoving is dan ook niet nodig. Het verschilt van persoon tot persoon hoe het wordt ervaren. Vaak wordt het voorhoofd een beetje vervelend gevonden maar van zodra we op de wangen zitten wordt het doorgaan als prettig ondervonden.

Wanneer zie ik resultaat na een microneedling behandeling?

De resultaten van een microneedling zijn niet direct zichtbaar. De eerste uren tot dagen na de behandeling kun je wat roodheid ervaren en kan de huid ook een beetje gaan schilferen. Na ongeveer 2 tot 4 weken zul je merken dat je huid gladder is en er frisser uitziet. Voor het beste resultaat herhaal je microneedling een aantal keer achter elkaar binnen een kortere periode. 

Hoe vaak microneedling?

Je kunt Microneedling als onderhoudsbehandeling 1x per 6 tot 8 weken uitvoeren maar als je voor snelle zichtbare resultaten wilt gaan kun je het best kiezen voor Microneedling in kuurvorm. Naast Microneedling zijn er meer behandelingen die het beste resultaat geven wanneer ze als kuur worden uitgevoerd. Wil je hier meer over weten? Lees dan onze blog over kuren. 

Waarom Microneedling als Kuur?

We gaven het al eerder aan: wij zijn fan van microneedling in kuurvorm! Waarom? Het antwoord is eigenlijk kort door de bocht en ontzettend simpel: de resultaten. Die zijn al goed bij een enkele behandeling maar in een kuur waarin we de behandelingen elkaar laten opvolgen in een korte periode zijn de resultaten het allerbest. Dus als je snel en effectief resultaat wilt voor bijvoorbeeld het verminderen van grove poriën of het vervagen van pigmentvlekken is Microneedling in kuurvorm een hele goede optie!  Lees hier meer over de voordelen van huidverzorgingskuren.

Nabehandeling Microneedling

De eerste 24 uur na de behandeling is het belangrijk dat je uiterst voorzichtig bent met je huid. Spuit geen parfum in de buurt van jouw gezicht en gebruik geen crèmes met irriterende stoffen. Misschien wel het allerbelangrijkste is dat je je huid niet mag blootstellen aan de zon en dat je de eerste dagen op repeat een UV block met SPF 50 smeert, ook in hartje winter!

Na 24 uur kun je rustig aan beginnen met het opbouwen van je huidverzorgingsroutine. Gebruik de eerste week nog geen actieve werkzame stoffen (vitamine c, retinol etc.) en hou het bij een basis routine die je huid hydrateert en verzorgt. Ben je op zoek naar een routine voor de gevoelige huid? Kijk dan zeker eens naar onze routine finder. De twee musthaves na een Microneeding behandeling zijn wat ons betreft de Germaine de Capuccini Intensive Relief en de Expert Lab Daily Hi-Defense.

expert lab intensive relief na microneedingGermaine de Capuccini 'Intensive Relief'

De Germaine de Capuccini 'Intensive Relief' is een intensief kalmerende, vernieuwende, hydraterende crème die wat ons betreft onmisbaar is na een Microneeding behandeling. Het kalmeert de gevoelige en rode huid en zorgt voor de beste omstandigheden voor de huid om zich te herstellen.


Advies Microneedling

Uiteraard zullen onze huidexperts je uitgebreid voorzien van (product)advies wanneer je bij onze schoonheidssalon in Antwerpen komt voor Microneeding. Aangezien je best wel rood kunt worden en wat last kunt hebben van schilfers raden we je trouwens ook aan om microneeding niet op de dag voor dat ene leuke feestje te plannen;). 

Wanneer geen Microneedling?

Bij Coco's Luxury Beauty Bar voeren we geen Microneedling behandeling uit wanneer je zwanger bent. Ook bij de acne huid met actieve ontstekingen of huid met actieve psoriasis is een microneeding behandeling geen goed idee. Heb je fillers? Dan moet er minimaal twee weken tussen het plaatsen van de fillers en de microneeding behandeling zitten. 

Microneedling afspraak maken

Ben je overtuigd en wil je direct een afspraak maken? Dat kan! Ben je nog niet eerder bij ons geweest? Dan raden we je aan om eerst de gratis huidanalyse en/of Discovery treatment te boeken. Tijdens de huidanalyse brengen we de staat van jouw huid in kaart en kunnen we samen bekijken of dat Microneedling de de beste behandeling voor jou is of dat je misschien meer hebt aan een chemische peeling of één van onze andere behandelingen. Lees hier meer over het kiezen van een gezichtsbehandeling.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x